dinsdag 22 december 2015

Würzburg. Dag 4. Rothenburg o/d Tauber

We besluiten dat De Dag van de Terugreis ook nog goed benut kan worden, en we reizen 's ochtends per RegionalBahn af naar Rothenburg ob der Tauber. Het is zeventig minuten rijden inclusief overstap, maar het is beslist de moeite waard.

Rothenburg odT is een uitstekend bewaard middeleeuws stadje, zonder nieuwe bouwsels, en bovendien gelegen op een hoogte vanwaar de eveneens onaangetaste landerijen te zien zijn. Ook de stadsmuur is intact en bovendien vrij te bewandelen.
Het is veel moois wat te zien is in Rothenburg. De ene gevel is nog mooier dan de ander.
Voeg daarbij een opengetrokken blik toeristen van divers pluimage, een Kriminalmuseum en een Weihnachtenmuseum, en het beeld is compleet. Maar deze enigszins commerciële rariteiten doen geen afbreuk aan de rest van het stadje.


Terug in de trein treffen we een transport van Nederlandse tanks en pantservoertuigen. Pas later lees ik toevallig dat enkele Duitsers geschrokken waren van een -naar later bleek- Nederlandse legeroefening.


In Würzburg hoeven we niet lang te wachten op de bus naar Utrecht. Jennifer reist ditmaal met me mee. Lezend, filmkijkend, rustend en slapend rijden we vlot door de nacht naar Utrecht. Met een aankomsttijd van 22:50 is het alsnog een lange dag geworden. Vermoeid stappen we in de trein voor de laatste etappe.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten